След продължителни преговори между президентите на Сърбия и Турция Александър

...
След продължителни преговори между президентите на Сърбия и Турция Александър
Коментари Харесай

Сърбия се въоръжава с турски бойни дронове

След продължителни договаряния сред президентите на Сърбия и Турция Александър Вучич и Реджеп Тайип Ердоган, сръбска делегация отпътува през днешния ден за Анкара, с цел да контракти покупката на няколко системи бойни безпилотни дронове вид " Байрактар ", съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на в. „ Новости “.

За Турция са отпътували министърът на финансите Синиша Мали и асистент министърът за защитата, отговарящ за материалните запаси Ненад Милорадович. Те би трябвало да договорят детайлностите и да приготвят документите и контракта, въз основа на който Сърбия ще се снабди с апаратите.

Те са може би най-известният артикул на турската военна промишленост напоследък. Разработката на „ Байрактар “ стартира през 2007 година, като бойната версия на безпилотната платформа направи първия си полет през 2014 година Самолетът може да остане във въздуха до 24 ч., като през това време може да дебне за противников цели в радиус от 150 км.

" Байрактар " е система турско произвеждане, потвърдила се като извънредно ефикасна във военните спорове в Сирия, Ирак, Либия и напоследък в конфликтите в Нагорни Карабах. Придобивайки тази система Сърбия би станала безапелационно най-могъщата военна мощ в някогашна Югославия “, добавя " Новости ".

Западната ни съседка купи дронове и от още един огромен производител - Китай.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР