След продължителна и задълбочена работа на екип от юристи и

...
След продължителна и задълбочена работа на екип от юристи и
Коментари Харесай

Изготвиха законопроект за отделяне на пожарна безопасност и националната система 112 в нова агенция

След продължителна и задълбочена работа на екип от адвокати и специалисти за разбор на активността на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и Дирекция " Национална система 112 ", завърши работата по правенето на Проект на Закон за Държавна организация " Пожарна сигурност, отбрана на популацията и обединен европейски номер 112 ", оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Проектът урежда разпоредбите за действието и активността на Държавна организация " Пожарна сигурност, отбрана на популацията и обединен европейски номер 112 ", както и статута на нейните чиновници и пълномощията на органите й.

Дейността по обезпечаване на пожарна сигурност и отбрана при пожари, бедствия и изключителни обстановки, е забележителна по мащаб и размер и все още е обединена в границите на едно ведомство с друга забележителна активност - тази по отбрана на правата и свободите на жителите, противопоставяне на престъпността, отбрана на националната сигурност и запазване на публичния ред.

При реализиране на главната си активност по обезпечаване на непрестанен, бърз и безвъзмезден достъп до службите за незабавно реагиране за приемане на помощ при незабавни случаи, ДНС 112 си взаимодейства с административни структури, огромна част от които са отвън Министерство на вътрешните работи.

Предлага се бъде основана Държавна организация " Пожарна сигурност, отбрана на популацията и обединен европейски номер 112 ". Тя ще е администрация на директно послушание на Министерския съвет за създаването и реализирането на политиката " Пожарна сигурност и отбрана на популацията и обезпечаване на непрестанен, бърз и безвъзмезден достъп до службите за незабавно реагиране за приемане на помощ при незабавни случаи ". По този метод се обезпечава опция Министерският съвет директно да следи и да влияе на провежданите политики за понижаване на риска от бедствия от страна на съответните способени органи.

Очаква се със основаването на държавната организация ще се увеличи успеваемостта на изпълняваните функционалности , ще се обезпечи автономия в реализирането на активността и на ръководството на финансовия, материалния и административния запас на структурата.

Същевременно това ще разреши Министерство на вътрешните работи да се концентрира напълно върху активността на полицейските органи за отбрана на правата и свободите на жителите, противопоставяне на престъпността, отбрана на националната сигурност и запазване на публичния ред. Численият състав на министерството ще бъде понижен, което ще разреши по-ефективно ръководство и обезпечаване на активността.
 Огнеборците са в протестна подготвеност против изваждането им от структурата на Министерство на вътрешните работи
Огнеборците са в протестна подготвеност против изваждането им от структурата на Министерство на вътрешните работи

Пожарникарите не желаят да бъдат обособени в обособена конструкция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР