След продължителна борба с коварно онкологично заболяване, в сряда вечерта

...
След продължителна борба с коварно онкологично заболяване, в сряда вечерта
Коментари Харесай

Ракът победи 7-годишната Йоана от Търново

След продължителна битка с подло онкологично заболяване, в сряда вечерта 7-годишната Йоана Христова от Велико Търново е умряла. Близките й написаха известие в обществената група „ Да помогнем на Йоанка в тежката битка с рака “: „ Скъпи другари, Бог нощес прибра Йони при себе си. Преди Коледа на небето изгря нова звезда. Звезда, която ще огрява всички! Боли доста, само че Йони за 7 години ни даряваше единствено усмивки и благополучие и по тази причина дано я изпратим с доста целувки изпратени към небето!
Запомнете Йони с огромните си сини очи и необятна усмивка. И вярвайте,че още един ангел бди над всички нас!!! Обичаме те! “

Близо 3 години момиченцето сподели невероятна мощ за живот и геройство в битката с подлата болест. Тя страдаше от израстък в мозъка, в четвърти етап. За лекуването на Йоанка бяха проведени няколко благотворителни акции освен в родното й Велико Търново. Стотици хора от България и чужбина се отзоваха на апела за подкрепяне лекуването на момиченцето, със свои акции се включиха и децата, и учителките от нейната детска градина. Великотърновчето неколкократно се лекува в клиника в Истанбул. Въпреки нежната си възраст, Йоанка до дъно резервира усмивката си за всички, които й помагаха в битката за живот. Нейното положение внезапно се вложи в края на ноември, когато се наложи да постъпи в реанимация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР