След продължили цяла нощ преговори, представители на страните от ЕС

...
След продължили цяла нощ преговори, представители на страните от ЕС
Коментари Харесай

Безпрецедентен въглероден данък върху вноса въвежда ЕС

След траяли цяла нощ договаряния, представители на страните от Европейски Съюз и на Европейския парламент се споразумяха за налагането на първия в света механизъм за облагане на въглеродните излъчвания при импорт на стомани, алуминий, торове, водород и електричество, съобщи " Ройтерс ". Целта е да бъдат насърчени партньорските страни към декарбонизация и в това време да бъдат подкрепени европейските предприятия, които към този момент са тръгнали по този път.

Компаниите, които реализират импорт в засегнатите браншове (които и съгласно специалистите в Европейски Съюз са измежду най-силно замърсяващите), ще би трябвало да заплатят такса за въглеродните излъчвания, свързани с производството. По този метод се заобикаля дъмпингът от страни с по-слабо екологично законодателство.
 Китай създава и внася повече въглища отвсякога, макар поръчките за въглеродна индиферентност
Китай създава и внася повече въглища отвсякога, макар поръчките за въглеродна индиферентност

Президентът разгласи, че страната има цел да бъде е въглеродно неутрална до 2060 г

" Това един от дребното механизми, посредством които можем да насърчим нашите търговски сътрудници да декарбонизират промишленостите си ", разяснява основният договарящ по текстовете от страна на Екологичен потенциал Мохамед Чахим.

От Брюксел означават, че ще се вършат изключения за страните, които имат " политики по климатичните промени, които са еквивалентни на тези на Европейски Съюз ".

С въвеждането на новия " въглероден налог " ще отпаднат безплатните въглеродни квоти за производителите в Европейски Съюз, само че по кое време ще се случи това към момента не е ясно. Тепърва предстоят спомагателни диалози през тази седмица. Китай към този момент разкритикува новия " въглероден налог ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР