След природните бедствия, които се случиха за няколко дни в

...
След природните бедствия, които се случиха за няколко дни в
Коментари Харесай

Папата се моли за жертвите на природните бедствия в Северна Америка

След естествените бедствия, които се случиха за няколко дни в Северна Америка, папа Франциск изпрати две телеграми, с които изрази своята поддръжка и молебствия към засегнатите, съобщи Aleteia.org.

Първото злополучие беше смъртоносно торнадо, което в Гейлорд, Мичиган на 20 май, докара до гибелта на двама души. Над четиридесет души бяха ранени и има обилни вреди. Папа Франциск изрази своята „ откровена взаимност “ с жителите на града и ги увери в молитвите си за починалите, ранените, разселените и тези, които вземат участие в оказването на помощ на жертвите.

Второто злополучие беше жестока стихия, която удари южните елементи на Онтарио и Квебек на 23 май, убивайки осем души и прекъсвайки електрозахранването на повече от 300 000 домове. Папата насочи молитвите си към „ всички, които страдат от последствията от това злополучие “ и ги увери в своята „ духовна непосредственост “.

След като беше осведомен за последните стихии, които връхлетяха Канада, причинявайки всеобща загуба на човешки живот и опустошения, Негово Светейшество папа Франциск насочва своите молебствия за всички, които страдат от последствията от това злополучие “, се чете в първата депеша, подписана от държавния секретар кардинал Пиетро Паролин, отправена към Конференцията на епископите на Канада. В нея той „ предлага душите на умрелите на милосърдието на Всемогъщия Бог и твърди ранените и тези, които скърбят в неговата духовна непосредственост ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР