След приключване на договора за транзит на газ с Русия

...
След приключване на договора за транзит на газ с Русия
Коментари Харесай

Украйна спира да пренася руски газ към Европа след приключване на договора догодина

След привършване на контракта за пренос на газ с Русия Украйна няма да договаря за неговото удължение.

Това съобщи министърът на енергетиката на Украйна Херман Галущенко, съобщава Цензор.НЕТ , базирайки се на Гласът на Америка .

Договорът, който планува пренос на съветски газ за Европа през територията на Украйна, изтича следващата година и удължаването му ще зависи от това дали Европа може да мине без съветски газ, сподели министърът. Той добави, че Украйна няма да взе участие в договарянията с Русия за вероятно удължение на преноса. Галущенко изрази вяра, че следващата година Европа ще може да диверсифицира доставките и въобще няма да има потребност от съветски газ.

„ Първо, ние несъмнено няма да участваме в договаряния с руснаците и това е безусловно явно, и второ, считам, че идната година ще бъде показателна от позиция на опцията Европа въобще да действа без съветски газ Виждам всички предпоставки това да се случи ", сподели министърът. Той напомни изявлението на еврокомисар Кадра Симсон, че Европа се стреми да се отърве изцяло от съветския газ.

Министърът също по този начин означи, че към момента е прекомерно рано да се предвижда какво ще се случи през идната година заради непредвидимата нападателна политика на Руската федерация.

" Имаме работа с руснаците - те могат да прекратят този контракт всеки ден. Абсолютно явно е, че това не е обвързвано с юридически формалности ", добави Галущенко. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР