След приемането на бюджета, ще има много повече инвестиции за

...
След приемането на бюджета, ще има много повече инвестиции за
Коментари Харесай

Ще има много инвестиции в бюджета за музеите в Пловдив

След приемането на бюджета, ще има доста повече вложения за пловдивските музеи. Това сподели при откриването на нова зала в Природонаучния музей в Пловдив зам.-кметът Пламен Панов.
„ 10 000 лв. са отделени за подкрепяне и обогатяване на експозицията на Природонаучния музей. Отделно 300 000 лв. са отделени за дотъкмяване и оформяне дефинитивно на дворното пространство на ГХГ, алеята за достъп, за дребното амфитеатрално пространство и екрана за прожекции, тъй че да се употребява за събития. 200 000 лв. има за довършваме на постройката на База 2, на „ Съборна “ която тази година ще отвори порти с експозициите с ютиите. Отделно сме подкрепили бюджетите на всички музеи и построяването на онлайн билетна система, с цел да може един екскурзиант от всички краища на света, който желае да пристигна в Пловдив, да може да си резервира визитата в музея “, сподели Пламен Панов.
Според него това е изключително значимо с цел да се възнамеряват визитите и да не се получават опашки.
650 000 лв. има за археологически разкопки. Една част от тях ще са за „ Брезовска “, а друга част за могилата в „ Южен “, където може да се приказва за открит археологически парк.
Общината продължава да си поддържа музеите за възобновяване на експозициите им.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР