След приемането на бюджета на НЗОКБЛС и Касата обсъждат нов

...
След приемането на бюджета на НЗОКБЛС и Касата обсъждат нов
Коментари Харесай

Без лимит в направленията за специалист за някои пациенти

След приемането на бюджета на НЗОК
БЛС и Касата разискват нов рамков контракт

Да няма предел в направленията, които персоналните лекари издават на диспансеризираните пациенти за експерт - към това се сплотиха Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) и Надзорният съвет на НЗОК. Това се разбра от думите на доктор Иван Маджаров, ръководител на БЛС и Момчил Мавров, ръководител на Надзорния съвет на НЗОК след края на почналите през вчерашния ден договаряния сред управленията на двете институции за нов Национален рамков контракт 2023-2025 година
Тази опция ще влезе в действие след приемането на бюджета на НЗОК, защото за нея ще се нужни спомагателни средства, сподели Мавров.

Ще позволим еластичност на лечебните заведения, с цел да могат до 10 % от леглата в една клиника да се “прехвърлят ” в идентична клиника, ще намерим и решение за хабилитираните лица, които са ръководители на катедри, тъй че да могат да работят в лечебните заведения, сподели доктор Маджаров. Той напомни, че нов Национален рамков контракт може да се подпише след приемане на постоянен бюджет на НЗОК, което значи, че в най-хубавия случай това, което е контрактувано, ще се подпише в анекс, а след приемането на бюджета, ще се подпише финален контракт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР