След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза,

...
След приемане на мандата председателят на БСП Корнелия Нинова каза,
Коментари Харесай

Асен Василев би останал в следващ кабинет при няколко условия

След приемане на мандата ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели, че ще беседва с партиите от Народното събрание без Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС да остане част от служебния кабинет.

В коридорите на Народното събрание служебният министър на финансите Асен Василев показа изискванията, при които би приел да взе участие в предстоящ постоянен кабинет, в случай че получи покана:

" Това, което е належащо, с цел да работя в един кабинет и да се усещам потребен, е първо една обща визия каква финансово-икономическа политика би трябвало да се организира. Трябва аз персонално да имам независимост за избора на екип. Министерският съвет като един колегиален орган би трябвало да бъде образуван от сътрудници, с които може да се работи и имаме обща визия какво да се случва и не на последно място -  не обичам телефонни позвънявания, тъй че би трябвало да имам тази независимост на взимане на решения, която президентът ми е дал ".
 
Той обаче не отговори на въпроса дали към този момент е получил покана от Българска социалистическа партия и отклони въпроса дали приготвя политически план дружно с различен министър от служебния кабинет Кирил Петков:

" В момента единственото нещо, в което вземам участие, е служебният кабинет. Смятам, че той е деполитизиран и би трябвало да остане подобен. Докато не си свърша работата като финансов министър, няма да вземам участие в нищо ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР