След президентските избори, Европа и САЩ се нуждаят от нов

...
След президентските избори, Европа и САЩ се нуждаят от нов
Коментари Харесай

ЕС иска диалог със САЩ след изборите за общите глобални предизвикателства

След президентските избори, Европа и Съединени американски щати се нуждаят от нов стратегически разговор , съобщи шефът на Европейския парламент Давид Сасоли в изявление за Corriere della Sera.

" Надяваме се, че новата администрация на Съединени американски щати ще споделя многостранни задължения , в това число околната среда, изменението на климата, сигурността ".

" Нуждаем се от нов стратегически разговор сред Европейския съюз и Съединени американски щати, който да е в сходство с провокациите, пред които сме изправени в световния свят ", изясни ръководителят на Екологичен потенциал.
 НАТО има подготвеност да продължи битката с тероризма
НАТО има подготвеност да продължи битката с тероризма

Столтенберг: Тероризмът визира всички

" Остава усещането, че Съединени американски щати подхранват разделянето в Европейски Съюз през последните години ", Екологичен потенциал се надява на нов разговор със Съединени американски щати след изборите за общите световни провокации.

Сасоли уточни, че всеки началник на Белия дом " ще бъде насочна точка за Европа . Искаме да влагаме в съживяването на трансатлантическите връзки и да разгледаме ангажирането със Съединени американски щати за най-важния съставен елемент на нашата външнополитическа тактика. Убеден съм, че Вашингтон споделя нашата позиция ".

Сасоли вижда Европейски Съюз като медиатор в решаването на комплицирани интернационалните въпроси , към които не работи от " позиция на силата , а резултатът от изборите в Съединени американски щати може да съживи мощно съдействие ".
 Америка избира 46-ия президент
Америка избира 46-ия президент

Доналд Тръмп и Джо Байдън се борят за Белия дом
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР