След преминаването на циклона Ева времето ще се успокои за

...
След преминаването на циклона Ева времето ще се успокои за
Коментари Харесай

Мъгли сутрин и слънце следобед

След прекосяването на циклона „ Ева ” времето ще се успокои за няколко дни. Очаква ни типична есен – с мъгли заран и слънце следобяд. В понеделник към момента са вероятни слаби ръмежи в някои северозападни региони, където и облаците ще се задържат съвсем през целия ден. В останалата част на страната - до обяд в низини, котловини и около водоеми ще има условия за мъгли. В часовете до вечерта ще се демонстрира слънце. Дневните температури ще сред 14 и 19 градуса, в планините - сред 6 и 12.

През нощта и във вторник до обяд облаците за малко ще са повече с вероятни слаби валежи в западната половина на страната. В сряда и четвъртък ще е мъгливо заран, само че слънчево следобяд. Дневните температури ще доближават 18-19 градуса в обичайно топлите региони.

От петък ще стартира да нахлува по-хладен въздух от северозапад. С прекосяването на леден атмосферен фронт ще е прохладно и ще захладнее още малко. До неделя в доста региони на страната ще превали дъжд, а по-високо в масивите на Западна България ще падне и сняг.

Около средата на месеца страната ни ще попадне под въздействието на арктически въздушни маси. Сутрин температурите ще се двоумят към и под нулата, а следобяд няма да надвишават 10-12 градуса. Ще има есенни превалявания, които в планините и някои по-високи предпланински региони ще са от сняг. Времето ще остане късно-есенно несигурно до към 18-20 ноември, след което следва по-сух интервал и по-високи дневни температури.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР