След преизбирането си Ердоган има желание да затопли отношенията си

...
След преизбирането си Ердоган има желание да затопли отношенията си
Коментари Харесай

`Весела Чернева: Въпросът във Вилнюс ще бъде за формулировката на поканата към Украйна

„ След преизбирането си Ердоган има предпочитание да затопли връзките си със своите европейски сътрудници . Турция е в сериозна икономическа рецесия. Анкара има учредения да гледа към Европа. “

Това сподели в изявление за БНР Весела Чернева – шеф на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика.

Политическият диалог за участието на Турция в Европейски Съюз няма да бъде официално възобновен , посочи тя, само че добави, че когато Турция почука на европейската врата, би желала да види равноправно отношение.  

Новината, че Швеция ще стане член на НАТО напълно скоро, пристигна в последната секунда преди срещата на НАТО. Отговорът се крие някъде във Вашингтон. В Турция желаят от доста време да придобият F-16, което им беше отказвано дълго време след покупката на въоръжение от Русия. Сега Ердоган е получил част от това, което искаше, разясни Чернева в предаването „ Преди всички “.

Украинската войска няма да се нуждае от доста старания, с цел да се трансформира в член на алианса, счита тя. По думите ѝ в този момент Украйна желае по-добри гаранции за своята сигурност и по тази причина кандидатства за участие в НАТО.

Въпросът във Вилнюс ще бъде за формулировката – дали в този момент ще бъде отправена покана, която ще се осъществя след войната, или поканата ще пристигна след края на войната, означи Весела Чернева.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР