След преизбирането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган водачът на

...
След преизбирането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган водачът на
Коментари Харесай

Вебер призова да се прекрати процесът по присъединяване на Турция към ЕС

След преизбирането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган лидерът на групата на дясноцентристката Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент (най-голямата в ЕП) се изрече намерено за преустановяване на процеса по присъединение на Турция към Европейски Съюз, съобщи ДПА.

" Последните няколко години демонстрираха, че тясното партньорство е значимо, само че никой не желае Турция да стане пълновръстен член на Европейски Съюз - нито Турция, нито Европейски Съюз ", съобщи Манфред Вебер  Манфред Вебер Манфред Вебер – немски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 година в баварското населено място в изявление, оповестено в издания на немската медийна група " Функе ".

" Трябва да прекратим този развой, тъй като той повече пречи на по-добрите връзки, в сравнение с ги поддържа ", сподели ръководителят на ЕНП и добави, че упованията след успеха на Ердоган са ясни.

" Особено за постигането на мир сред Украйна и Русия, а също за миграционната политика, икономическата рационализация и кипърския въпрос, ни е нужно съдействие. Сега Ердоган би трябвало неотложно да се съгласи с участието на Швеция в НАТО ", добави той, написа Българска телеграфна агенция.

Кипър е разграничен от 1974 година след гръцки прелом и турска военна намеса. Многобройните посредничества на Организация на обединените нации за превъзмогване на разделянето не се увенчаха с триумф. Кипър е член на Европейски Съюз от 2004 година, само че законите и наредбите на съюза се ползват единствено в южната част на страната, в която има гръцко болшинство.    

Турция наложи несъгласие на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, като се базира на неналичието на ангажираност на Стокхолм в битката с " терористичните организации ", като Анкара има поради най-много Кюрдската работническа партия (ПКК). 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР