След преговорите с ПП-ДБ първата политическа сила в парламента -

...
След преговорите с ПП-ДБ първата политическа сила в парламента -
Коментари Харесай

Атанасова на срещата между ГЕРБ-СДС и ДПС: Предстоят трудни решения, отговорността трябва да е споделена

След договарянията с ПП-ДБ първата политическа мощ в Народното събрание - ГЕРБ-СДС, стартира диалози с останалите политически сили в Народното събрание в търсене на поддръжка за постоянен кабинет. Първата среща през днешния ден е с представители на Движение за права и свободи.





" Всички срещи, които инициирахме, са за съвещания по цели, значими за България. Всички осъзнаваме какъв брой е тежка отговорността в положението, което се намира страната ни след пети следващи избори. С извънредно сложна и геополитическа и финансова обстановка, сега, в който отговорността е единственото нещо, което може да сплоти държавниците, с цел да се поеме отговорност за ръководство на страната ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.





" Всички парламентарни групи си даваме сметка какъв брой сложни решения предстоят. Затова считаме, че тази отговорност би трябвало да е споделена, да е разпределена сред всички, тъй че дружно да вземаме извънредно сложните и непопулярни решения за България ", сподели Атанасова.

Управленската стратегия на ГЕРБ-СДС е над 160 страници. Разписана е детайлно по всички секторни политики. Програмата е за 4-годишно ръководство, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите й тази стратегия може да служи единствено като платформа за бъдещо ръководство, само че ГЕРБ са подготвени да разискват разновидности, в които това ръководство може да е лимитирано в границите на месеци.

" Намираме, че тази среща е навременна и пристъпваме към нея с цялата отговорност, която осъзнаваме, че като парламентарна група имаме към решаването на рецесиите и най-много политическата ", сподели от своя страна Йордан Цонев от Движение за права и свободи.




GCSC5T6ZGG3Q5PNCBXIGZ2NFNXJW4EIIUJ67MNCCBSTXNPM733EQFND4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР