След преговори с германския канцлер Ангела Меркел датският премиер Ларс

...
След преговори с германския канцлер Ангела Меркел датският премиер Ларс
Коментари Харесай

Премиерът на Дания: Няма правни възможности за спиране на „Северен поток – 2”

След договаряния с немския канцлер Ангела Меркел датският министър председател Ларс Расмусен декларирал, че кралството не може да попречи на строителството на тръбопровода. Съобщението е на politexpert.net.

„ Северен поток – 2” би трябвало да премине през териториалните води на пет страни – Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Въвеждането на газопровода в употреба е планувано за края на 2019 година

Вчера, четвъртък, след среща с Меркел датският министър председател Расмусен декларирал, че за въздържане на плана няма правни благоприятни условия. Властите могат единствено да забавят строителството, като не дадат единодушие за прекосяване на тръбопровода през техни териториални води. Решението за потребление на интернационалните води следва да го вземе Еврокомисията, цитира премиера датската организация Ritzaus Bureau.

Оказала се „ сред чука и наковалнята”, Дания желае да смъкна от себе си отговорността и изпраща на Съединени американски щати сигнал, че в случай че Вашингтон желае да попречи на плана, то би трябвало да постави повече старания и сами да дават отговор за тях.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР