След предупрежденията, че Сърбия може да се опита да извърши

...
След предупрежденията, че Сърбия може да се опита да извърши
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Взехме мерки да предпазим Косово от Сърбия

След предизвестията, че Сърбия може да се опита да извърши експанзия в Косово - опция, която президентът Вьоса Османи разви по време на речта си в Скупщината на Косово в края на годината, тя съобщи, че в партньорство с интернационалните сътрудници са подхванати ограничения за отбрана на страната и териториалната целокупност, заяви „ Албениън пост “.


" Очевидно е, че съм в всекидневен контакт с институциите за сигурност и в това време с интернационалните сътрудници, с цел да вземем ограничения за отбрана на Косово, на нашата териториална целокупност и суверенитет ", съобщи Османи.

Повтаряйки казаното преди, той добави, че " Сърбия не мисли добре, не възнамерява добре " във връзка с Косово.

Но " най-важното е, че сме подготвени за всеки сюжет ".

Президентът беше запитан и за срещите, които е предложила с водачите на опозицията, откакто след приемането на проектоустава на Асоциацията на сръбските общини (АСО), тя търси съгласуваност с тях.

Той съобщи, че ги чака, " когато пожелаят да се срещнат с него ", с концепцията, че техните забележки " доколкото е допустимо, ще ги включим в институционалните позиции на Република Косово ".

Османи се надява от тези срещи с опозицията да се доближи до " уеднаквяване на позициите по тези тематики, които са значими за жителите и за бъдещето на нашата страна ".

Готовността на Осман да координира дейностите си с опозиционната част от политическия набор обаче идва едвам след приемането на Брюкселското съглашение и Охридския, чието осъществяване е изискване за бъдещата евроатлантическа интеграция на Прищина./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР