След предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бившият външен

...
След предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов бившият външен
Коментари Харесай

БСП и ИМВ категорични: Няма да подкрепим Митов за премиер

След предлагането на водача на ГЕРБ Бойко Борисов някогашният външен министър Даниел Митов да бъде определен за министър-председател пристигнаха и първите реакции от политическите сили, които са част от 45-ото Народно заседание.

Българска социалистическа партия няма да поддържа кабинет отпред с Даниел Митов. Митов, и претендентът на ГЕРБ за ръководител на Народното събрание - Цвета Караянчева, са компрометирани и неприемливи, съобщи Иван Ченчев от Българска социалистическа партия:

„ Ние няма да подкрепим по никакъв метод предложение на ГЕРБ за каквото и да било, та камо ли с това познатите лица, които носят със себе си толкоз доста гафове, още веднъж да се докопат до позиции на властта. Господин Даниел Митов не един път е изразявал позиции, които са били радикално в прорез с тези на Българска социалистическа партия, само че съгласно мен и на настроенията в обществото, тъй че по същия метод е отношението към това господин Митов да е министър председател “.

Парламентарната група на "Изправи се! Мутри, вън! " също няма да поддържа кабинет отпред с Митов. Това съобщи пред БНР Арман Бабикян:

„ По-скоро ще бъде кандидатиран като екстензия на Бойко Борисов, която авансово е обречена. И тъй като Борисов не желае да си признае, че той като министър председател би бил авансово жертван, по тази причина пробутва свои матрьошки “.

От партия "Има подобен народ " отхвърлиха коментар, защото е право на ГЕРБ да вършат свои оферти за премиерския пост.

Коментар отхвърлиха и представителите на „ Демократична България “. Същото направиха и от Движение за права и свободи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР