След преди дни, шест отличия от най-силното състезание в света

...
След преди дни, шест отличия от най-силното състезание в света
Коментари Харесай

Ученици от България завоюваха медали и от най-силното състезание по математика в света

След преди дни, шест оценки от най-силното съревнование в света за годината завоюваха и учениците по математика, оповестява на уеб страницата си Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.

Младежите завоюваха в конкуренция с 672 участници от 112 страни на 64-та Международна олимпиада по математика, която се организира в Япония. Учениците се завръщат с един златен, един сребърен и 4 бронзови медала:

 Малко учат, доста напущат прибързано: Брюксел оцени образованието в България Малко учат, доста напущат прибързано: Брюксел оцени образованието в България

Ръководители на националния тим са проф. Станислав Харизанов (БАН) и основен помощник Стоян Боев (АУ), а наблюдаващ е доцент Стефан Герджиков (БАН).
Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки набира дарения за подготовка и присъединяване на тимовете в интернационалните надпревари.
Международната олимпиада по математика е първата олимпиада по естествени науки. Създадена е през 1959 година в Румъния. България, Унгария и Румъния са единствените страни, които са взели участие във всички издания на олимпиадата от основаването ѝ до през днешния ден, прецизират от Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР