След празничното преяждане е време да дадете на тялото си

...
След празничното преяждане е време да дадете на тялото си
Коментари Харесай

ДЕТОКС напитка с 3 съставки: Ето как да се отървете бързо от излишните килограми

След празничното преяждане е време да дадете на тялото си заслужена отмора. Възнаградете го с детокс, който няма да ви отнеме доста време, а в това време ще постигнете забележими резултати единствено след две седмици.



Тази феноменално бърза рецепта за детокс, която ще ви предложим е на консултантът по хранене Милош Чикарич. Тя би трябвало да се ползва всяка заран.

За този високо витаминозен детокс са ви нужни:

- един лимон, обелен и нарязан на кубчета;

- джинджифил, също обелен и нарязан;

- куркума, количество по ваш усет и преценка.

Сложете всичко в блендер и блендирайте. След това разпределете сместа във формички за лед и поставете във фризера, с цел да замръзне. Когато са подготвени, всяка заран разтваряйте по едно кубче в чаша с топла вода и изпивайте на гладно.
Защо тъкмо лимон, джинджифил и куркума и какви са изгодите от тези три храни?Лимон
Лимонът се смята за една от най-здравословните храни при спазването на диети, най-много поради хранителния си състав. Детоксикацията на организма с лимон се класифицира като доста ефикасен способ за освобождение на тялото от отрови.

Изследване в Кореа, направено върху група дами със затлъстяване, удостоверява това. Използвайки този детокс, дружно с подобаваща диета, тестовите субекти сполучливо понижили % на телесните мазнини, броя на килограмите, Индекса на телесната маса, съотношението талия към ханш в сантиметри, обиколката на талията, възпалителните маркери, инсулиновата устойчивост и равнищата на циркулиращия лептин.
Джинджифил
Джиндифилът съдържа доста витамини и минерали - витамини А, С, В, Е, фосфор, магнезий, калций, желязо, калий, манган. Поддържа салдото на течностите в организма и разрешава естествената функционалност на мускулите и нервната система, пази сърцето и кръвоносните съдове, спомага за поддържане на здравия тип на кожата, косата и ноктите. Той намалява холестерола, оказва помощ за намаление на високото кръвно, работи успокояващо на стомаха и най-много форсира метаболизма и има лек диуретичен резултат. Джинджифилът също усъвършенства паметта и покачва силата.
Куркума
Куркумата е естествено средство за изгаряне на мазнини. Добавянето на повече куркума към вашата диета за изгаряне на мазнини ще усъвършенства още усета на ястията ви. Тя е богата на хранителни субстанции като протеини, диетични фибри, ниацин, витамини С, Е, К, калий, калций, мед, желязо, магнезий и цинк.

Необходими са единствено две седмици и ще усетите разликата. Готови ли сте да опитате?
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР