След празничната еуфория около деня на града, Перник се събуди

...
След празничната еуфория около деня на града, Перник се събуди
Коментари Харесай

Ужасяваща гледка! Трупове се въргалят в Перник!

След празничната еуфория към деня на града, Перник се разсъни с нова порция трупове на умрели в жестоки страдания бездомни кучета. Касапите надминаха себе си. Кучетата са изтровени, по същата скица – безшумно и добродушно, написа Zapetrnik.com.
А единствено природозащитниците надигат глас.

В обществената мрежа те излязоха с послание, което гласи:

“В рамките на един месец в град Перник беше осъществен геноцид против уличните животни, който продължава и все още! Всички държавни и общински институции си затварят очите, никой даже не обръща внимание на обстановката, разясняват и с подигравка! Всички старания, които доброволците поставят да хващат и да водят кучета по кастрационните акции се обезсмислят, откакто се пръска отрова в целият град и животните за които сме се грижили и продължаваме умират в пъклен страдания пред очите на хората по улиците, площадките и така нататък

Молим за помощ!

Молим за помощ всеки, който може да предотврати разпространяването на отрова да се свърже с нас! Всеки, който го е грижа за животните, тъй като на идващият пост може да е вашият домакински любим или пази боже вашето дете!

Приканваме съответните институции – Министерство на околната среда и водите, Министерство на здравеопазването, Министерство На Вътрешните Работи, Министерство На Правосъдието, Община Перник да си отворят очите за казуса или труповете на животните, ще бъдат пред постройките ви!

Молим и Господари на ефира за помощ, като основатели на идеята За зоополиция! Молим всеки, който с каквото може да помогне с цел да спрем геноцида над животните в Перник!”

Какво обаче прави през това време полицията? И има ли резултати по издирването на причинителите?

Ние имаме въпроси и желаеме отговорите:
1. Вярно ли е, че съгласно Закона убийството на животно се санкционира като закононарушение?
2.Вярно ли е, че да сложиш съзнателно и целеустремено отрова на публично място, с цел да отровиш животно е закононарушение?
3. Вярно ли е, че по този метод застрашаваш живота и здравето на хора, деца, домашни и бездомни животни?
4.Какво се прави в случаите, когато застрашаваш живота на деца и хора?
5. Какво прави полицията за издирването на отровителите, които вилнеят месеци наред?
6. Къде са резултатите от вашата работа или най-малко до каква степен стигнахте?
7.Колко съседи и очевидци разпитахте?
8. Пука ли ви че хората живеят в СТРАХ и УЖАС и то не от наркобарони и крадци, а от систематични убийци, които като нищо могат да затрият и домашните им такива?
9. Трябва ли да почине в страдания дете, попаднало на подхвърлена отрова, с цел да издирите нарушителя, господа служители на реда?
10. И в случай че “да”, какво от това?

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР