Мейсън Грийнууд: Рейчъл Райли от Countdown казва, че ще спре да подкрепя Манчестър Юнайтед, ако нападателят остане

...
След появата на твърденията Грийнууд беше обвинен в опит за
Коментари Харесай

След появата на твърденията Грийнууд беше обвинен в опит за изнасилване, нападение и контролиращо и принудително поведение.

< p>Обвиненията бяха прекратени от Кралската прокуратура (CPS) през февруари тази година, докато клубът започна собствено вътрешно разследване.

В сряда Манчестър Юнайтед заяви, че работи "през ​​последните етапи" на тяхното вътрешно разследване срещу Грийнууд, след като е завършила „фазата за установяване на фактите“.

Изображение: Мейсън Грийнууд е отстранен от клуба от януари миналата година

Райли, 37, който е съ-водещ на Countdown , написа в X (бивш Twitter), тя „няма да може да подкрепя“ Юнайтед, ако нападателят остане в клуба.

„Като пример, когато става дума за VAWG (Насилие срещу жени и момичета ), по-малко от 1% от изнасилванията, докладвани на полицията, водят до присъда“, каза тя.

„Всички сме видели и чули достатъчно. Да се ​​преструваме, че това е добре, би било огромна част от проблема.“

Тя добави: „Би било опустошително за моя клуб да допринесе за култура, която скрива това под килима и изпраща съобщение до извършителите навсякъде, че можете да продължите да действате както желаете без последствия.< /p>

„Наистина се надявам да постъпят правилно.“

Прочетете повече:
Манчестър Юнайтед казва, че не е взето решение за бъдещето на Грийнууд след доклада, че той може да се върне
Дики Бърд се срива, когато си спомня последните думи с Паркинсън

В изявлението си тази седмица Юнайтед каза, че клубът е провел "задълбочено разследване" на обвиненията срещу Грийнууд.

„Това се основава на обширни доказателства и контекст, които не са публично достояние, и чухме много хора, които са пряко замесени или са запознати със случая“, каза клубът.

„По време на този процес, благосъстоянието и гледната точка на предполагаемата жертва е централна за разследванията на клуба и ние уважаваме нейното право на анонимност през целия живот.

„Ние също имаме отговорности към Мейсън като служител, като млад човек, който е бил с клуб от седемгодишна възраст и като нов баща с партньор.

„Фазата на установяване на фактите от нашето разследване вече е завършена и ние сме в последния етап от вземането на решение за бъдещето на Мейсън ."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР