След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на

...
След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на
Коментари Харесай

След ново броене на гласове: Арестуваният Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг

След повторното броене на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг. Това сочи решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в Омуртаг, оповестено на страницата на комисията.

Ново броене на гласовете е осъществено в три секционни изборни комисии – в селата Могилец и Беломорци, и една – в Омуртаг. До повторното преброяване се стигна в осъществяване на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 година, с което бе доказано решение на Административния съд в Търговище.

Още тогава от ОИК в Омуртаг оповестиха, че ще изпълнят решението на Административния съд в Търговище по проблема с избора на кмет на Омуртаг.

„ ОИК афишира за определен за кмет на община Омуртаг, област Търговище, Ешреф Хасанов Ешрефов, повдигнат от Местна коалиция „ Съюз на демократичните сили (НДПС), получил 5118 действителни гласа ", е записано в решението на ОИК – Омуртаг с вчерашна дата. Решението е признато единомислещо. То предстои на обжалване пред Административен съд в седемдневен период от оповестяването му според член 459, ал.1 от Изборния кодекс. За Българска телеграфна агенция секретарят на ОИК – Омуртаг Владислава Петрова напомни, че на изборите през есента на 2023 година за Ешрефов са дали своят вот 5117 гласоподаватели.

Ешреф Ешрефов е под домакински арест, откакто на 7 март т.г. Окръжният съд в Търговище взе мярката за неотклонение. При обжалване делото е планувано за 19 март 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР