След повече от трийсет години без детска кухня, от днес

...
След повече от трийсет години без детска кухня, от днес
Коментари Харесай

След три десетилетия в Брестовица отново има млечна кухня


След повече от трийсет години без детска кухня, от през днешния ден в Брестовица още веднъж отвори порти пункт за храна за най-малките поданици на община „ Родопи “. Новата млечна кухня откриха кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов, дружно с кмета на селото Любен Радев. На събитието участваха заместник-кметът Емилия Иванова, посетител беше и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

„ Услугата е част от обществената политика на общината и е една добра процедура в помощ на младите фамилии, както и здравословното хранене на децата. Затова от общинския бюджет тази година бяха планувани лични средства за ремонт на пространствата и разкриване  на нови три млечни кухни – в Брестовица, Първенец и Устина “, разяснява кметът Павел Михайлов и  преряза лентата на обновеното помещение.

Деца, ученици на детска градина „ Първи юни “ в Брестовица трансфораха събитието  във трогателен празник, като изнесоха къс и прочувствен концерт, показвайки артистично наличие.

Млечната кухня е за деца от 1 до 3 години, които не посещават детско заведение. Те ще получават чорба, главно ядене и десерт всеки работен ден. Към момента в селото са записани 16 деца, само че се чака броят им да пораства. Всички родители, които желаят да запишат децата си, могат да го създадат при шефа на детската градина.

Стойността на услугата е 2 лв. за ден, като половината от тях се поемат от родителите. Останалата сума се финансира от общинския бюджет.



 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР