След повече от три часа дебати и спорове депутатите днес

...
След повече от три часа дебати и спорове депутатите днес
Коментари Харесай

След повече от три часа дебати: Депутатите приеха споразумението с енергетиците и миньорите

След повече от три часа диспути и разногласия депутатите през днешния ден одобриха Проекта на решение за одобрение на Споразумение сред министър-председателя, представители на Министерски съвет, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш “Енергетика ”.

То бе признато с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. От “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ гласоподава “против ”. Споразумението е формирано от седем точки.

Депутатите през днешния ден одобриха Проекта на решение за одобрение на Споразумението с енергетиците и миньорите

Енергийният министър Румен Радев призна, че записаните точки са мъчно постижими, само че въпреки всичко изпълними.

" При всички положения аз не преставам да моля и към това - да не си затваряме очите и да не се преструваме че няма слон в стаята. Защото истината и че са огромни натрупвани в годините, сложни естествено за решение проблемите във въглищния бранш ", сподели той.

След един час в патова обстановка пленарното съвещание беше прекратено поради липса на кворум

" Като няма слон или да си подаде оставката или да ни изясни. Аз повече няма да си залагам партията за дилетанти. Ако сега министърът ще споделя, че това не е изпълнимо да пристигна да го каже на трибуната и да гласоподавам срещу. Как по този начин? ", сподели ръководителят на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

" Енергийният министър първо би трябвало да си мери приказките, в случай че той през вчерашния ден се е подписал по нещо, което е неизпълнимо, незабавно ще му желаеме оставката. Да си отпътува, в случай че не извърши това, което сме подписали всички. Ние сме дали доверието си на кабинета, само че то не е безгранично. Ако нещо не се извърши от обещанията на хората, ние ще бъдем тук начело ", съобщи Делян Пеевски от Движение за права и свободи.  

Премиерът Николай Денков съобщи, че няма да желае оставката на енергийния министър.

Опозицията разгласи, че ще внесе избор на съмнение към Министерския съвет. От " Възраждане " към този момент имат поддръжката от Има Такъв Народ и събират подписи за внасянето му в Народното събрание. Те чакат отговорът и на Българска социалистическа партия. Вотът на съмнение е за цялостната политика на кабинета в бранш " Енергетика ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР