След повече от пет часа дебати Народното събрание реши влизането

...
След повече от пет часа дебати Народното събрание реши влизането
Коментари Харесай

Зеленият сертификат става вход за парламента от 24 януари

След повече от пет часа диспути Народното събрание реши влизането в парламентарните здания да става единствено със зелен документ. Решението влиза в действие от 24 януари.

То бе признато без нито един глас срещу и единствено с 4 " въздържал се ", само че съдружните сътрудници от " ИТН " и депутатите от опозиционната " Възраждане " не участваха в нито едно от гласуванията на текстовете. Предложението бе импортирано от " Продължаваме промяната ".

Депутатите и посетителите на Народно събрание, както и чиновниците на администрацията и медиите ще бъдат допускани единствено след проявление на документ за имунизация, за преболедуване и за изработен бърз антигенен тест до 48 часа преди този момент или до 72 часа, в случай че става дума PCR.

Народните представители, които нямат зелен документ, ще си заплащат сами тестванията. Те ще са безвъзмездни за сътрудниците на парламентарните групи, за чиновниците на администрацията на Народно събрание и на парламентарните комисии, както и за медиите, които отразяват работата на Народното събрание.

След гласуването обаче от Движение за права и свободи обявиха, че те няма да се възползват от опцията сътрудниците им да се тестват за сметка на бюджета на Народното събрание и обявиха, че парламентарната група ще поеме тяхното възнаграждение. Според Йордан Цонев депутатите на придвижването са взели това решение, тъй като всички български жители са равни.

Депутатите отхвърлиха предлагането да минават с преимущество на опашката за бързи проби, в случай че има скупчване на входа. Първоначално то бе заложено в плана за решение.

Отпадна и задължението лабораторните проби да се съхраняват два дни от администрацията на Народно събрание.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР