След повече от година заседания, днес Районен съд Пловдив наложи

...
След повече от година заседания, днес Районен съд Пловдив наложи
Коментари Харесай

След повече от година: Близнаците Динкови получиха присъда!

След повече от година съвещания, през днешния ден Районен съд Пловдив наложи присъда на Борислав и Валентин Динкови, упрекнати в персонално укривателство за убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Преди минути арбитър Спасимир Здравчев призна за отговорни двамата близнаци, тъй като са спомогнали на Рангел Бизюрев да скрие закононарушение. Той ги осъди на 3 години затвор, което наказване да се търпи при първичен общ режим.
Прочетете още
По рано прокуратурата пожела оптимално наказване за двамата близнаци Динкови от 5 години затвор. Тяхната отбрана обаче, напълно не беше на това мнение и съобщи, че наказване близо до това, което са прекарали в ареста е задоволително, тъй като двамата са осъзнали грешката си.

В пледоариите си прокурор Димитър Костов съобщи, че поддържа напълно импортираното обвиняване. Той посочи, че доста каузи са обсъждани в тези правосъдни зали, само че сходно като днешното не.

“Считам, че фактическата конюнктура е изяснена. Нямам планове да разказвам отново описаното в обвинителния акт. Ако по делото за убийството в Окръжен съд зародят нови доказателства, които не са били ясни досега, способената прокуратура би възобновила сегашното производството ”, съобщи Костов. 



След края на правосъдното съвещание прокуратурата съобщи, че може би ще стачкува това решение, след запознаване с претекстовете на съда. Адвокат Званчева счита, че присъдата е повишена и ще апелира изрично решението на съда.

През цялото време майката на убитото момче плачеше. Атанаска Бакалова е безапелационна, че тази присъда е насмешка.

“За мен е подигравка- 3 години. Това ли коства живота на един човек. Едно “съжалявам ” дали ще върне Митко, дано им покажат фотоси по какъв начин изглеждаше като го отровила от земята ”, сподели през сълзи Атанаска, откакто чу присъдата на съдията.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР