След повече от година обсъждане парламентът прие окончателно мерките срещу

...
След повече от година обсъждане парламентът прие окончателно мерките срещу
Коментари Харесай

До 12 000 лева глоба за шумни заведения

След повече от година разискване Народното събрание одобри дефинитивно ограниченията против шума, препоръчани от водача на НФСБ Валери Симеонов.

Промените в Закона отбрана от шума в околната среда плануват удължение с един час на възбраната за озвучаване от заведения, магазини и други търговски обекти. Повишават се санкциите за нарушителите, а за утвърждение от общината на работното време на обектите ще се желае и мнение от здравните управляващи, че не се надвишават нормите за звук.

Текстовете бяха препоръчани в края на март предходната година от Валери Симеонов, който тогава беше вицепремиер, и от здравния министър Кирил Ананиев. Промените в законодателството бяха съществена част от работата на Симеонов, който преди и по-късно обикаляше по нощни заведения по морето, с цел да стопира мощната музика. Сега като депутат той поддържа окончателния вид на текстовете и разгласи деня на приемането им - 18 юни, за " един добър ден за българската нация ".

" Смятам, че с нормите, които вкарваме, способстваме извънредно доста за превръщането на България в държава-флагман в Европейски Съюз в битката с шума ", съобщи Симеонов.

Още час тишина
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР