След повече от година необяснено отсъствие грипът изглежда се е

...
След повече от година необяснено отсъствие грипът изглежда се е
Коментари Харесай

След година отсъствие: Грипът се завърна

След повече от година необяснено неявяване грипът наподобява се е завърнал. Все повече и повече хора по света и у нас виждат, че с идването на есенно-зимния интервал стартират да се оплакват от нормалните признаци – болно гърло, хрема и болки в тялото, несвързани с Коронавирус. Въпреки че неналичието на нормалния извършител на респираторните болести е извънредно необикновена и необяснена, отсъствието на общоприетите грипове може да има отрицателен резултат върху човешкото здраве, предизвестяват учени.

Някои се притесняват, че човечеството като цяло е изгубило част от имунитета си против грипните вируси поради пандемията, ограниченията, маските и локдауните. Според здравния министър на Англия да вземем за пример тази година островната страна може да чака сред 40 и 60 хиляди сьмъртни случая не поради ковид, а поради нормалните обвинени – причинителите на грипа. Макар, несъмнено, такива прогнози към този момент да се одобряват с известна доза съмнение, въпреки всичко би трябвало да не се не помни, че най-голямата пандемия в модерната история на човечеството е била породена точно от грипен вирус.
свързани новини6061на 23.09.20213541на 20.09.2021
В България пък Здравното министерство регистрира сериозен растеж на заболелите с през последната седмица. Данните от 8 октомври са за 2060 разболяли се, по отношение на 1398 през предходните 7 дни. От Министерство на здравеопазването регистрират още, че общата заболяемост от и ОРЗ за страната е 543 на 100 000 души – растеж от повече от 30% при миналата седмица, когато този индикатор е бил 374 на 100 000 души. Причината за това се дължи на настъпването на есента и захлаждането. Обичайните препоръки пък към момента важат – пийте повече течности, избягвайте да стоите на течение и се посъветвайте с лекаря си какви суплементи да взимате, с цел да подхраните имунната си система.
свързани новини5553на 12.09.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР