След повече от два часа спорове и дебати, пламенна защита

...
След повече от два часа спорове и дебати, пламенна защита
Коментари Харесай

Парламентът два пъти не пусна Делян Добрев да си ходи

След повече от два часа разногласия и диспути, пламенна отбрана от страна на ГЕРБ и две гласувания Народното събрание не одобри оставката на Делян Добрев след абсурда с роднините му, за които той лобирал да бъдат назначени по върховете на община Хасково, прочут като "Кумгейт ".

При първичния избор депутатите гласоподаваха за 98, срещу 95 и се въздържаха 23.

Добрев изиска наново гласоподаване, като прикани оставката му да се одобри.

Тя е персонален акт и аз в действителност я искам, акцентира той.

Въпреки апела, желаната от него оставка не беше призната, като за нея бяха 97, срещу 99 и 18 депутати се въздържаха.

По-рано министър председателят Бойко Борисов дефинира като заслужен акт подаването на оставка. Самият Добрев, който е и някогашен министър, упрекнат за "Белене ", съобщи, че ще направи опит отново да се откаже от депутатското място, само че с изискване.

"Няма да си внеса оставката повторно преди да се убедя, че резултатът от гласуването ще е друг ", разяснява той.

„ Колегите ме сложиха в доста тежка обстановка. Благодаря им за поддръжката. Те не одобриха този мой персонален акт, уточни Добрев.

Оттук нататък бих могъл да я внеса повторно оставката, само че няма да го направя преди да приказвам с тях и да се убедя, че резултатът от гласуването ще е друг. В противоположен случай ще загубим още един пленарен ден “, разяснява още Делян Добрев

Той съобщи, че продължава да държи на своето мнение и предпочитание за оставка.

Той повтори, че по най-бързия метод ще заведе дело против Елена Йончева.

"Още през днешния ден или на следващия ден ще беседвам с юристи. Ще осъждам госпожа Йончева и всички останали, да вземем за пример Александър Симов, който чух да ме клюки по една от малките екрани. Считам, че всеки човек би трябвало да носи отговорност за думите си. Много скърбя сътрудниците от Българска социалистическа партия, тъй като те не могат да предложат решения и политики на хората и по тази причина употребяват компромати, ченгенджийски истории, с цел да влизат в новините “, счита депутатът от ГЕРБ.

„ Твърдо имам вяра, че би трябвало да престанат тези оскърбителен акции в България “, разясни депутатът. По отношение на Хасково там си има кмет, който се споделя Добри Беливанов. Най-странното в тази цялата обстановка е, че всички упоменати хора, свързани с мен, са подали оставка три дни преди да раздуха абсурда колежката Йончева. Те не подадоха оставка поради нея, а три дни по-рано и тогава тя реши да развие шуробаджанашка линия в Хасково “, сподели Делян Добрев.

Попитан дали ще се кандидатира за кмет на Хасково,

Добрев акцентира,че не е моментът да се разяснява тази тематика.

Вчера депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подава оставката си в деловодството на Народното събрание. Добрев беше заставен да се отдръпна поради разкритията на скица за въздействие в Хасково, осветлена последния месец от Елена Йончева от Българска социалистическа партия. Там на управителни постове в общината се оказаха негови близки другари и родственици.

Според Делян Добрев неуместно е изказванието, че ПГ на ГЕРБ е бламирала Бойко Борисов.

„ Няма разнобой подобен, какъвто желае да го показа колежката Нинова. Всичко, което разясняваме се случва намерено пред вас “, съобщи депутатът от ГЕРБ.

Така той разяснява изявлението на водача на Българска социалистическа партия:

"Г-н Борисов, вашите през днешния ден ви смъкват от пиедестала и от през днешния ден нататък имате сериозен проблем освен в партията си,

а в публичното доверие към вас ".

„ От ГЕРБ няма, спасявайки Добрев, да спасят Борисов. Ще бламирате Бойко Борисов и като водач на водач му споделям през днешния ден, в случай че ни слуша, като водач, който е получавал удари в тил от свои - през днешния ден на Вас ще ви се случи за пръв път. Вашите през днешния ден ви смъкват. Не официално, само че преносно ви смъкват от пиедестала. От през днешния ден нататък имате сериозен проблем, освен в партията си, а в публичното доверие във вас “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Вчера Българска социалистическа партия извади друга цветна диаграма, съгласно която по върховете на държавното сдружение „ Булгартрансгаз” работят правилни съпартийци и обилие от депутатски майки, съпруги, куми и кумове. ГЕРБ зададоха въпроса къде работи мъжът на Нинова, правилно ли работи в "Лукойл ", какъв брой пари взима и "Лукойл " финансирала ли е акцията на Нинова. Днес водачът на Българска социалистическа партия отговори.

Председателят на Българска социалистическа партия съобщи, че очевидно да сочиш обстоятелства, недъзи на ръководството се оказва мракобесие, а в случай че имаш друго мнение от това на ръководещите, ще усетиш цялата държавна машина против себе си.

Кой от вас не е бил по селата, където хората споделят, че ги е боязън да си кажат мнението, тъй като ще изгонят сина им от работа, запита още Нинова.

„ Политиката в никакъв случай не е била самоцел за мен, отказвал съм да бъда номиниран

за разнообразни длъжности, в това число министър. Водил съм се от това къде съм бил най-полезен за обществото. Има доста неща, за които съм горделив, че съм приключил през последните 10 години “, съобщи Делян Добрев по време на гласуването и изброи част от тях.

„ Получих огромна поддръжка в последните 3 дни и съм извънредно признателен за всички СМС-и, заявления, Facebook групи, които бяха основани в моя поддръжка. Благодаря на всички за тази поддръжка “, сподели Добрев.

„ Аз ще се запомня в политиката с всичко, което съм приключил за тези години и уважението на хората, а вие, г-жо Йончева, ще се запомните като мой главорез и палач в политиката, без съд и присъда, както вие от комунистическата партия си знаете. Първото нещо, което ще направя е да си потърся правата в съда за всичко, което причинихте на мен и мои близки, с цел да разберете, че не е 1945 година и не можете безнаказано да заличавате неуместните “, акцентира Делян Добрев.

Забравихте ли Моника Станишева, която разпределяше рекламните порции в страната,

запита преди този момент Вежди Рашидов.

„ Това не е персонален акт, ти си национален фаворит. Бях в Хасково, хората те обичат и нямаш право да си подаваш оставка. Хасково те обича, гледай си работата. На война като на война “, прикани и Рашидов Делян Добрев да се откаже от оставката си.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи уточни, че никой не отхвърля експертните качества на Делян Добрев, само че въпреки това, пък гласоподавателите на Движението не харесват шуробаджанащината в политиката. ПГ на Движение за права и свободи приема тази оставка като честен акт и ще я гласуваме, добави той.

Председателят на ПГ Цветан Цветанов желая да пожелая на всеки политик, който си подаде оставката да получи такава социална и парламентарна поддръжка. Колеги от Българска социалистическа партия би трябвало да имаме историческа памет, тъй като когато се учреди ГЕРБ, ГЕРБ стартира от нищото през 2006 г, и 2007 и 2008 година създадохте спешни щабове единствено, с цел да дискредитират тогавашния кмет Борисов, не успяхте “, сподели Цветанов.

„ Ще защитя Добрев, тъй като минах през този път, който искахте да очертаете за него. 2013 година вашият водач внесе неизвестен сигнал против мен за подслушване на политици, единствено имената на политици бяха правилни и нищо различен, аз минах през този път, само че няма да позволи Делян да мине през него “, сподели Цветан Цветанов.

Според него България се нуждае от такива млади и способени хора. „ Делян Добрев е прелестен човек и има прелестно семейство. Майка му е преподавала на президента Румен Радев “, сподели Цветанов.

„ Няма да позволим Добрев да напусне Народно събрание. Ще гласоподавам срещу оставката и приканвам другите сътрудници да гласоподават по съвест “, добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Никой не е не запомнил времето, когато вие лепяхте етикети и показните акции, господин Цветанов. Историята би трябвало да се помни, акцентира Велислава Кръстева от Движение за права и свободи. Къде бяхте вие с тази бурна страст, когато вашият водач подаваше оставка, запитвам се аз, само че явно всички Делян, уточни тя.

Когато министър председателят Борисов подаде оставка, това беше политическото решение, което взехме. И през цялата акция хората и питаха за какво подадохте оставка, ние сме дали своят вот за вас, отвърна Цветанов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР