След повече от 60 години от създаването зоопарка в Стара

...
След повече от 60 години от създаването зоопарка в Стара
Коментари Харесай

Каракал в старозагорския зоопарк

След повече от 60 години от основаването зоопарка в Стара Загора към нея е прибавен образец на една от най-скокливите диви котки – каракал, заяви шефът на парка доцент Радослав Михайлов. Животното с изумруденозелени очи е мъжко и към този момент краси едно от пространствата в парка. Изящната пума е известна още като необитаем рис и е публикувана в Северна и Източна Африка и Югозападна Азия. Обитава сухите региони - гори, савани и степи. За първи път е разказан от зоолога Шребер през 1776 година Известни са 9 подвида.
От началото на годината, с изключение на с каракала, експозицията е увеличена и с други атрактивни попълнения. Козирозите са се снабди с няколко дребни, които са добре и порастват, обгрижвани дружно с майка им от гледате. Сред новите жители са две женски и един мъжки примат от типа Зелена морска котка, които в скоро чакат поколение. Преди седмица се е нараснало стадото на ламите. Новороденото е от женско и е четвърто потомство лами в старозагорския зоопарк. Семейството Патагонска мара също се радва на правоприемник.
Зоологическата градина на Стара Загора е основана на 26 април 1957 година и е ситуирана на повърхност от 70 дка в живописна околност на територията на парк „ Аязмото “. Експозицията й разполага с към 400 екземпляра от почти 80 типа бозайници, птици и земноводни от съвсем всички континенти. От август 2015 година има втори лиценз, а от 2014-а има статут на избавителен център по смисъла на Конвенцията за търговия със застрашени типове от CITES.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР