След повече от 5 часа на сръбско-българската граница, на ГКПП

...
След повече от 5 часа на сръбско-българската граница, на ГКПП
Коментари Харесай

Сръбски митничари не допускат българин в Сърбия заради книги

След повече от 5 часа на сръбско-българската граница, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рибарци-Олтоманци, деятелят Александър Димитров от Босилеград не е позволен до сръбска територия, поради преместването на книги, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Димитров е пътувал с колата си дружно с 3 книги на някогашния български консул в Ниш Едвин Сугарев. Книгите са отдадени на българите от западните околности. Сръбските граничари са отказали да позволен Димитров, който е деятел на Неправителствени организации „ Глас “, макар че по закон има право да внесе 3 книги от един и същи създател.

Пред БГНЕС той съобщи: „ Сръбските управляващи изрично нарушават моите права, не мога да схвана в коя година сме 2023 година или 1943 година Няма да се върна в България и да оставя книгите, както упорстват сръбските управляващи “, сподели той.

Димитров се е поинтересувал на какво съображение и заради какви аргументи сръбските митничари го принуждават да върне книгите в България. Той е изискал да му дадат документ за конфискация, само че чиновниците са отказали. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР