След повече от 4 часа обсъждания и дебати, народните представители

...
След повече от 4 часа обсъждания и дебати, народните представители
Коментари Харесай

Приеха на първо четене удължения бюджет за догодина

След повече от 4 часа разисквания и диспути, народните представители одобриха на първо четене удължаването на бюджетите на Държавното публично обезпечаване, на Здравната каса, и като цяло на Държавния бюджет. Това стана със 127 гласа „ за “, 2 „ срещу “ и 90 гласа „ въздържали се “.

По време на дебатите в пленарна зала се чуха голям брой причини както „ за “, по този начин и „ срещу “, само че също и нападки от страна на две парламентарни групи към служебното държавно управление.

Александър Иванов от ГЕРБ уточни, че Политическа партия са създали по този начин, че българите да обеднеят и подсети, че предходната година ГЕРБ са поискали да не се удължава бюджета, а да се внесе нов бюджет. „ Излизате и четете морал на служебния кабинет, аз това не го разбирам “, сподели той.

Асен Василев от Продължаваме промяната предложи да оставят гласуването за снадки Бюджет за 2023 година за на следващия ден, само че предлагането му беше отхвърлено със 123 гласа „ срещу “, 75 гласа „ за “ и 1 „ въздържали се “.

Делян Добрев от ГЕРБ сподели, че би трябвало да има нов бюджет, само че акцентира, че той би трябвало да бъде импортиран от ново държавно управление. „ Би било неверно служебното държавно управление да внесе в нов бюджет “, безапелационен е той.

Георги Гьоков от Българска социалистическа партия пък сподели, Законът за обществените финанси не прави разлика сред постоянно и служебно държавно управление. „ Българите чакат поддръжка от страната, ще я получат, само че не в предстоящите размери “, сподели той и означи, че хората в най-неравностойно състояние ще платят най-високата цена.

Венеция Ангова от „ Продължаваме промяната “ упрекна ГЕРБ в „ насъскване “ на „ Възраждане “ против Политическа партия.

Цончо Ганев от „ Възраждане “ се обърна към Ангова и акцентира, че те имат поредна позиция по отношение на свършеното от Политическа партия. „ Пълна загуба на време за нашата страна и стопански колапс за страната поради вашето ръководство “, уточни той.

Мартин Димитров от „ Демократична България “ изясни, че е доста по-обезпокоително, че не се разисква влизането ни в Шенген и Еврозоната, а се разисква хартиена бюлетина. „ Ние от Демократична България желаеме да кажем, че в случай че желаеме по-висок напредък, по-високи приходи, дано се фокусираме върху промените. За да бъдем сполучливи, би трябвало в комплицираната обстановка на 2023г., ние би трябвало да сме сполучливи, а това зависи от работата на Народно събрание “.

Александър Иванов от ГЕРБ уточни, че се намираме в необикновена обстановка и тя е такава, тъй като в нея сме за повторно. „ Склонен съм тази зала да преглежда Закон за държавния бюджет, когато има образувано държавно управление. Тук лъч вяра ми дават думите на Демократична България. Не изгубвам вяра, че в границите на това Народно събрание може да се откри коалиция на разсъдъка “, съобщи той.

 

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР