След повече от 30 години в ролята на д-р Джулиус

...
След повече от 30 години в ролята на д-р Джулиус
Коментари Харесай

Защо Кевин Майкъл Ричардсън заменя Хари Ширър като д-р Хибърт в `Семейство Симпсън` |

След повече от 30 години в ролята на доктор Джулиус Хибърт в " Семейство Симпсън " гласът на Хари Шиърър ще бъде сменен с този на артиста Кевин Майкъл Ричърдсън. Това се случва седем месеца откакто продуцентите на шоуто взеха решение актьорите да не озвучават герои, разнообразни от тяхната раса, предаде  " Гардиън ".

От FOX потвърдиха, че излъченият в Съединени американски щати епизод The Dairy Queen ще бъде последният, в който гласът на доктор Хибърт ще е дублиран от актьора Шиyрър. От неделя той ще бъде сменен с този на  Ричърдсън. Шиyрър ще продължи да озвучава останалите си персонажи в сериала като Мистър Бърнс, Смитърс, шеф Скинър, Нед Фландърс и преподобния Тимъти Лавджой. 

Решението идва като отговор на възобновяването на движението Black Lives Matter от юни м.г. и надлежно на расовото ценене в медиите и поп културата. 

От функциите си да озвучават цветнокожи актьори/герои се отхвърлят и Майк Хенри (Кливланд Браун) от Family Guy, Кристен Бел (Моли Тилерман) от Central Park и Джени Слейт (Миси) от Big Mouth.

Изявлението на FOX идва малко откакто друга обичана фамилна поредност, The Muppet Show ( " Кукленото шоу " ) добави забележка към 18 от старите си епизоди, че може да съдържат отрицателни подиуми и отношение към хора или култури ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР