След повече от 24 часа в снежен капан на пътя

...
След повече от 24 часа в снежен капан на пътя
Коментари Харесай

Футболистите от Марица Пловдив успяха да се измъкнат от снежния капан в Турция

След повече от 24 часа в снежен капан на пътя край Истанбул, футболистите от ФК " Марица " - Пловдив съумяха да се измъкнат. Te към този момент пътуват с рейса към Анталия, тъй като полетите са спрени и над 8000 пасажери са блокирани в летището. Сред тях има и огромна българска група, която се връща от Мексико, само че поради снежната стихия прибирането им се бави с над 30 часа.

Българската група на летището в Истанбул се откроява поради надуваемите принадлежности купени от летището за повече въодушевление. Те кацат през вчерашния ден от Канкун, Мексико, тъй като прехвърлянето им към България е през Турция.

Това е и един от последните полети на летището, по-късно всичко е блокирано и всеки оцелява както може. Причината са снежните стихии и натрупалият близо метър сняг.

" И по този начин станаха повече от 30 часа, надяваме се след към още 12, на следващия ден рано сутринта на 26-и да възобновят всички полети и да се приберем в точния момент. Има въодушевление, приели сме обстоятелството, че няма да се приберем в точния момент и съумяваме да се забавляваме, макар цялата обстановка ", споделя Стефан Стефанов.

Футболистите на Марица също трябваше да излетят за Анталия от летище Истанбул. На към 15-20 километра от летището и те попаднаха в снежния капан. На момчетата им се наложи да вървят километри във виелицата, с цел да си купят храна от бензиностанцията. Днес рейсът съумя да потегли към Анталия, като тимът изрича специфична признателност на превозвача.

" След дълъг престой на място поради пътната конюнктура към този момент автомагистралата е отворена и пътуваме за Анталия, защото няма свободни полети, пътуваме с рейса всички сме добре, всичко е наред! Бъдете здрави! ", сподели футболистът Мариян Тонев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР