След построяването на участъка от третата линия на столичното метро

...
След построяването на участъка от третата линия на столичното метро
Коментари Харесай

Фандъкова: Опонентите ни явно стартираха предизборната си кампания. Да ми се иска оставка за всичко е несериозно

След построяването на сектора от третата линия на столичното метро се чака 90 000 тона нездравословни излъчвания да бъдат спестени годишно. Изпълнението на този лъч на метрото върви по проект.

Това заяви пред публицисти столичният кмет Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила, откакто дружно с министъра на превоза Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила и изпълнителния шеф на "Метрополитен " Стоян Братоев ревизираха построяването на новата метростанция на бул. "България " при площад "Ручей ". Фандъкова разкри, че тунелопробивна машина се приготвя за идващия сектор, откакто е прокопала над 1,7 километра от сектора от "Красно село " до кръстовището на бул. "България " и бул. "Иван Гешов ".

Тя означи, че общо 12 километра се строят сега с 12 метростанции и се чака в края на 2019 година те да бъдат подготвени. Общата стойност на този обект е близо 1 млрд.лева с депото и влаковете. Първият трен от новите 20 към този момент е създаден и стартират тестванията му. Догодина през лятото се чака да дойдат в София първите пет влака, заяви Братоев. Те ще бъдат тествани сред метростанциите 14 - 12 на "Красно село " и на бул. "България ", след което ще бъдат утвърдени и за действителна употреба, изясни Братоев.
Той заяви, че към 47 % е осъществяването към днешна дата на първия стадий от строителството на третата линия, който е почнал напролет на предходната година. На втория стадий, почнал преди няколко месеца, към този момент съвсем 10 на 100 от дейностите са изпълнени.

Министърът на превоза Ивайло Московски означи, че това е един от десетте най-хубави инфраструктурни плана в Европа. В отговор на въпрос за подготвяния за на следващия ден митинг в София с искане за оставка на столичния кмет Фандъкова съобщи, че да се желае оставка за всичко й звучи несериозно или политически. Няма по какъв начин нашите съперници да кажат, че не се работи и по тази причина се концентрират върху проблеми, които съпътстват всяка активност, предизборната акция стартира, само че ние ще продължим да си вършим работата, тъй като тя е за града и всичко, което вършим, остава, съобщи столичният кмет. С думите "утре ще забележим какво ще се случи " заместник-председателят на ГЕРБ отговори на въпрос дали се чакат промени в управлението на партията по отношение на утрешния конгрес на ГЕРБ.

Транспортният министър отговори на въпроса за идните митинги, че няма тематика, която да предизвика настояването на оставка на столичния кмет и добави, че мястото за отправяне на политически искания са изборите. Той позволи, че махането нощес на павета от бул. "Дондуков " е хулиганска демонстрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР