След постигнатия значителен напредък за намаляване на рисковете в банковия

...
След постигнатия значителен напредък за намаляване на рисковете в банковия
Коментари Харесай

ЕК представя мерки за намаляване на необслужваните банкови кредити

След постигнатия забележителен прогрес за понижаване на рисковете в банковия бранш през днешния ден Комисията предлага упорит пакет от сложни ограничения за справяне с необслужваните заеми в Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Представителство на Европейска комисия в България.
С показаните през днешния ден огромни ограничения Комисията извършва утвърждения от Съвета проект за деяние, целящ да се намали огромният дял на необслужваните заеми и да се предотврати възможното им струпване в бъдеще. Благодарение на непрекъснатите старания на страните членки, надзорните органи, кредитните институции и Европейски Съюз през последните години делът на необслужваните заеми в банките и страните от Европейски Съюз понижава.
Въпреки маркирания прогрес обаче са нужни спомагателни ограничения по отношение на оставащите необслужвани заеми и възможното им струпване в бъдеще. Целта на предложенията е банковият бранш в Европейски Съюз да стъпи на още по-здрава основа, с цел да могат жителите да разчитат на постоянни банки, изпълняващи незаменимата си роля за поддръжка на стопанската система и икономическия напредък.
Пакетът добавя дейностите за построяването на съюз на финансовите пазари и е основна стъпка, с цел да се приключи построяването на банковия съюз - един от непосредствените цели, съгласувани от ръководителите на Европейски Съюз, за да се заздрави икономическият и паричен съюз.
Също през днешния ден Комисията показва и втория си отчет по отношение на напредъка за понижаване на необслужваните заеми в Европа, съгласно който делът на тези заеми продължава да понижава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР