След последователен растеж в първите месеци от пандемията платформата Netflix

...
След последователен растеж в първите месеци от пандемията платформата Netflix
Коментари Харесай

Потребителите на Netflix намаляват

След пореден напредък в първите месеци от пандемията платформата Netflix заяви за закъснение на новорегистрираните клиенти. В интервала от януари до март техният брой е 3.98 млн. при предстоящи 6 млн., съобщи „ Би Би Си “.

От стрийминг колоса си изясняват неизпълнената прогноза с неналичието на нови продукции и се готвят за възобновяване с стартирането на продължения на някои хитови сериали.

Акциите на Netflix поевтиняха с 11% при търговия след края на регулярното работно време на фондовата борса, изтривайки 25 милиарда $ от пазарната капитализация на компанията.

Миналата година услугата добави нови 15.8 млн. клиенти към арсенала си от общо над 200 млн., основно заради обстоятелството, че мнозина бяха приковани в домовете си поради противоепидемичните ограничения, наложени от управляващите. За Netflix обаче пандемията се оказа нож с две остриета, тъй като по едно и също време с това наруши открития ред за произвеждане на нови филми и сериали.

Платформата предвижда нови спомагателни 1 млн. клиенти през второто тримесечие, доста по-малко от по-рано калкулираните 5 млн., което се дължи и на все по-ожесточената конкуренция на стрийминг пазара – един от главните съперници, Disney+, напълно скоро доближи за първи път своите 100 млн. клиенти, и то единствено година и половина след формалното си пускане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР