След последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните

...
 След последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните
Коментари Харесай

Нинова нарушава закона и гази съдебно решение: К. Добрев

" След последното съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, сезирах способените органи за следващите нарушавания на законите в страната и Устава на Българска социалистическа партия ", написа във Facebook Кирил Добрев.

Напомняме, че преди дни от Левицата се събраха на съвет, от който бяха изключени главните критици на Корнелия Нинова.  Добрев и Калоян Паргов бяха неодобрени макар решението на Върховен касационен съд, който още през лятото възвърне и двамата като членове на Народно събрание - нещо което юристът Нинова би трябвало да схваща и извършва.

Сега Добрев напомни, че решението на съда е ясно – изключването му и наказването на Паргов са в " несъгласие с Устава на Българска социалистическа партия и със самия устав за работа на  Народно събрание ". Социалистът акцентира, че решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
" Въпреки това, " държавникът " Нинова нарушава закона и отхвърля да извърши правосъдно решение. За да трансферира отговорността, " юристът " Нинова написа искане за обяснение до Общопартийната контролна комисия ", написа още Добрев.

Той добавя, че правосъдните решения се извършват, а тълкувания дава единствено съдът, а не партийната комисия, ”освен в случай че желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са почнали да важат с по-голяма мощ, в сравнение с Конституцията и законите на страната ”.

По-късно стана ясно, че Нинова не пристигна на разпит в Софийската районна прокуратура по другата тъжба на Добрев. Не се явиха и другите двама призовани - Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР