След последния полет на правителствения самолет до Тел Авив не

...
След последния полет на правителствения самолет до Тел Авив не
Коментари Харесай

Още около 20 българи искат да бъдат евакуирани от Тел Авив

След последния полет на държавния аероплан до Тел Авив не е имало българи, останали на летището в града. Това съобщи в неделя министърът на външните работи Мария Габриел в предаването " На Фокус " по Нова телевизия.

Още към 20 наши сънародници са изявили предпочитание да изоставен Израел, а потенциалът на държавния аероплан е 94 индивида. 

" Но когато става въпрос за човешки живот, минимална численост няма. Аз съм споделила доста ясно - държавният аероплан ще лети до момента в който има опция и до момента в който има нужда ", безапелационна беше Мария Габриел.
 Успешен полет от Тел Авив с 96 души на държавния аероплан Еърбъс
Успешен полет от Тел Авив с 96 души на държавния аероплан Еърбъс

България беше първата страна

Припомняме, че ден по-рано 96 души, множеството от които с българско поданство, и някои с израелско - членове на фамилии, кацнаха сполучливо в София към 1 часа на 14 -ти октомври с полет на държавния аероплан Еърбъс от Тел Авив.

На летището, както при предходните 3 осъществени полета, идващите бяха посрещнати от  Габриел.

" България беше първата страна, която спомогна нуждаещите се от помощ българи да се приберат. Водим се от две неща- грижата към сънародниците ни и координирани дейности ", съобщи часове преди този момент в Народно събрание вицепремиерът.

Габриел и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков дадоха взаимно изказване и подчертаха, че работят в цялостна съгласуваност на дейностите си.

" Казали сме от ден първи, че държавният аероплан ще реализира полети до момента в който е допустимо и до момента в който имат потребност сънародниците ни ", кагегорична бе Мария Габриел.
 Отложиха изключителния евакуационен полет до Тел Авив Обновена
Отложиха изключителния евакуационен полет до Тел Авив

Самолетът ще излети на следващия ден от летище София

В Посолството на Република България в Тел Авив действат два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected], както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56
 Корабът
Корабът " Рожен " към момента е в израелско пристанище, само че готви отплаване

Няма заплаха за 19-членния му български екипаж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР