След последните сражения в Украйна - южният град Херсон, с

...
След последните сражения в Украйна - южният град Херсон, с
Коментари Харесай

Експлозии в Киев и Харков. Херсон – под руски контрол. Има много жертви ВИДЕО

След последните сражения в Украйна - южният град Херсон, с население от четвърт милион души, е под контрола на съветските войски.

Кметът на града приканва за помощ националното държавно управление, с цел да се обезпечи доставката на материали, в това число храни и медикаменти, както и евакуацията на ранените.

Член на локалния общински съвет съобщи пред Би Би Си, че по време на сраженията най-малко 200 души са били убити, доста от които цивилни.

Междувременно украинската столица Киев, вторият по величина град Харков и град Житомир са подложени на нови бомбени офанзиви от съветските сили, оповестиха украинските управляващи в " Телеграм ". И тук има убити и ранени.

Жители на Харков оповестяват в обществените мрежи, че при бомбардировката е изумено Танковото учебно заведение в града, а складираните в него снаряди се взривяват. Сградата е обхваната от огромни пламъци.



Експлозии раздрусват и град Житомир, където съветските елементи са атакували военна база с крилати ракети " Калибър ". При обстрела са нанесени вреди и на 10 жилищни здания наоколо до базата. В три от тях са избухнали пожари.

По информация на кмета при офанзивата е наранена и болничното заведение, разрушени са порти и прозорци. Трима възрастни и едно дете са починали, а трима са ранени. Вероятно има затрупани хора и под разрушени от снарядите къщи.



Киев също е под масиран обстрел. Украинският президент Володимир Зеленски написа в канала си в " Телеграм ", че най-малко няколко жилищни квартала на Киев и пет селища в региона на столицата са бомбардирани.



Над 30 жилища са разрушени при обстрел в град Мелитопол, заяви Укринформ. По думите на кмета Иван Федоров цел на съветските военни е била южната част на града.

Тази вечер летището в град Чугуев още веднъж е било цел на ракетен удар, заяви съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко. Към момента няма данни за потърпевши и убити.



В телефонен диалог с американския си сътрудник Джо Байдън украинският държавен глава Володимир Зеленски е призовал за допустимо най-бързо въздържане на съветските сили, съобщи Франс прес.

" Трябва да спрем агресора допустимо най-скоро ", написа той в Twitter след диалога.

Двамата президенти са разискали западните наказания против Русия и отбранителната помощ, оказвана от Съединени американски щати и други страни, добави Зеленски.

Just had a conversation with. The American leadership on anti-Russian sanctions and defense assistance to Ukraine was discussed. We must stop the aggressor as soon as possible. Thank you for your support!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР