След поредното съществено пролетно застудяване и валежи от сняг, през

...
След поредното съществено пролетно застудяване и валежи от сняг, през
Коментари Харесай

От утре започва затопляне

След следващото значително пролетно захлаждане и превалявания от сняг, през почивните дни ни чака слънчево време и значително стопляне, заяви Българска национална телевизия.

Максималните температури през днешния ден бяха 6° в София, към 8 - 9 градуса на морския бряг, където през целия ден остана облачно, тук-там с превалявания, до 14 градуса във Видин. Опасно студено беше в планините - на Мусала - минус 15°, в композиция със мощен вятър.

Още на следващия ден ще бъде малко по-топло, спрямо през днешния ден, с оптимални температури сред 9° и 14°. Ще доминира слънчево време, само че но след обяд над източната половина от страната, където ще бъде и прохладно, са вероятни слаби валежи от дъжд.

С понижението на облачността обаче на следващия ден сутринта ще бъде по-студено, с температури в доста региони под нулата, в интервала от минус 3° до 2°. В София, след минус 1° през днешния ден, на следващия ден ще бъде минус 3°.

Затопляне и най-вече слънчево време и в планините на следващия ден, с краткотрайни нараствания на облачността и изолирани слаби валежи от сняг. Ще остане прохладно, с сдържан, краткотрайно мощен северен вятър, който след обяд ще отслабва.

Чудесни условия за ски в планинските ни курорти, като снежната завивка сега е най-високата от цялата зима, само че заплахата от лавини отвън обработените писти остава нараснала.

Не единствено у нас, на всички места на Балканите на следващия ден ще е най-вече слънчево. Температурите едва ще се покачат, само че в множеството региони ще останат по-ниски от нормалните за април.

Сняг ще вали на следващия ден на Скандинавския полуостров. С предстоящото захлаждане, в сняг ще преминат и преваляванията от дъжд на Британските острови. Причината - бездънен циклон с център над северните елементи от Европа. Валежи от дъжд ще има на Пиренеите, където също ще става студено.

У нас, в събота и неделя стоплянето ще продължи, като значително по-хладно ще остане по Черноморското ни крайбрежие. Ще бъде и най-вече слънчево.

Още по-топло се чака да бъде при започване на новата седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР