След поредно грубо нарушение при преминаване през жп прелез е

...
След поредно грубо нарушение при преминаване през жп прелез е
Коментари Харесай

Камион мина пред влак на спуснати бариери и стана голяма беля

След следващо жестоко нарушаване при прекосяване през жп прелез е прекратено придвижването на влаковете в междугарието Левски-Троян.

В 10:00 часа, на прелез в междугарието Дойранци-Левски, тежкотоварен автомобил минава през оборудването при постоянно задействано автоматизирана прелезна сигнализация (светлинна и звукова сигнализация) и се сблъсква с пътнически трен, движещ се по направлението Ловеч - Левски. Вследствие на удара е дерайлирал локомотивът от влаковата комбинация с една колоос, оповестиха от БДЖ.

Водачът на товарния автомобил е потърпевш.

Нарушен е графикът на придвижване на влаковете сред Левски и Троян. За пасажерите по това направление е обезпечен транспорт с рейсове.

Ръководствата на Директива за птиците „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура” и „ Холдинг БДЖ “ ЕАД приканват водачите на пътни транспортни средства да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата.

Всяко неспазване на Закона за придвижване по пътищата и прекосяване при спуснати бариери или звукова и светлинна сигнализации, показващи приближаването на трен към прелеза, е риск за живота на водачите на транспортните средства и техните спътници.

Инциденти от този жанр нарушават графика за придвижване на влаковете, лишават от персоналното време на пасажерите, ползващи железопътен превоз, и провокират обилни стопански загуби за НКЖИ и железопътните оператори.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР