След поредния провал при гласуването на председател на СОС, днес

...
След поредния провал при гласуването на председател на СОС, днес
Коментари Харесай

СОС отново без председател - на какви компромиси са готови партиите и могат ли да постигнат консенсус?

След следващия неуспех при гласуването на ръководител на СОС, през днешния ден от Политическа партия още веднъж ще насочат предложения за следващ кръг договаряния.

Емилия Ангелова от Политическа партия сподели в студиото на " Денят стартира ", че чака всички групи да се включат в четвъртия кръг на диалози, като ще получат предложения още през днешния ден. Тя сподели и че до момента ГЕРБ не са отговаряли на поканите. Според Прошко Прошков, ГЕРБ-СДС няма да са нотариуса, който ще завери договорката сред " Продължаваме Промяната " и Борис Бонев да стане ръководител на Общинския съвет. Според локалната коалиция " Българска социалистическа партия за България ", към този миг компромис е неосъществим. Има и предложение от Има Такъв Народ да се избере краткотраен ръководител за шест месеца.

Емилия Ангелова, Политическа партия: " Надявам се този пък всички да се отзоват. Продължаваме с диалозите, и се надяваме на идващото съвещание сътрудниците да не излизат по средата на съвещанието от залата, а да продължим разговора, т.е. да не се случва това деструктивно държание, което видяхме през вчерашния ден. И призоваваме всички, които настояват и твърдяха, че са против предходното ръководство и модел, да го покажат идващия четвъртък. "

Прошко Прошков, ГЕРБ-СДС: " Първо да изясним коя е първата група в Общинския съвет, какво изповядва, тъй като Кирил Петков ни прикани и благодарение на нашите управления господин Терзиев беше подсилен на втори тур, с цел да не пристигна Путин в София в името на Българска социалистическа партия. Първата работа след втори тур на Бонев беше да призове Българска социалистическа партия за диалози и да каже, че с ГЕРБ няма предпочитание да приказва. Няма неприятно. Ние не желаеме да ставаме нотариуса, който ще завери договорката сред Политическа партия и господин Бонев да става ръководител на Общинския съвет. "

Вижте във видеото целия спор в студиото на " Денят стартира "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР