След поредна смърт на пътя държавата се сети да обезопасява

...
След поредна смърт на пътя държавата се сети да обезопасява
Коментари Харесай

След поредна смърт на пътя АПИ се сети да строи надлез край Атия

След поредна гибел на пътя страната се сети да обезопасява сектор, за който от години се знае, че е извънредно рисков. Активността на пътната организация обаче пристигна едвам след митинг на локалните хора, които през вчерашния ден сутринта блокираха правата, откакто ден по-рано на пешеходната пътека бе блъснат 16-годишен възпитаник.

Следобед за Атия отпътува шефът на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) Дончо Атанасов и на среща с хората даде обещание, че ще бъдат построени и пасарелка, и кръгово придвижване. "Ще създадем всичко допустимо да лятото тук да има пасарелка. Още през днешния ден на мястото ще дойдат техническите специалисти на АПИ, с цел да изготвят плана. Ще създадем първо пасарелката, а незабавно по-късно и кръговото. Поемаме безапелационен ангажимент ", съобщи Атанасов пред хората.

В формалното известие на пътната организация обаче нещата бяха показани малко по-различно. "В оптимално къс период ще бъде планиран и построен пешеходен надлез, който ще бъде с асансьор и всичко належащо за безвредното прекосяване на жителите. Успоредно с това ще се направи пътен одит и ще се реши нуждата от построяването на кръгово придвижване ", написаха оттова.

Като краткотрайна мярка стартира слагането на така наречен шумяща маркировка, която би трябвало да предизвестява водачите да понижат скоростта. Строителството на пасарелки до момента демонстрира еднакъв проблем - те не се употребяват, а хората не престават да притичват през пътищата.

Реакцията на институциите по традиция е след дъжд качулка. Освен гибелта на 16-годишния юноша, на същото място са починали най-малко още 15 души през последните години, описаха локалните хора.

Кметът на Атия Ренета Стоева описа, че е писала голям брой писма до разнообразни институции, само че без особена изгода. В региона има стационарна камера на КАТ, само че тя не стопира гневното каране. Освен това локалните се съмняват, че устройството въобще работи.

И в понеделник продължи черната серия от ударени на пътеки пешеходци в Бургас. Само за ден двама души са били блъснати. Те са се отървали единствено с пострадвания. За едно денонощие при пътни произшествия в страната са починали четирима души, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Ранените са 25. Трима от потърпевшите са с заплаха за живота. Само в София са регистрирани 172 леки и 9 тежки произшествия. 21 са тежките катастрофи в цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР