След поредица от в Черно море, на 10 март главнокомандващият

...
След поредица от в Черно море, на 10 март главнокомандващият
Коментари Харесай

Лондон: Русия уволни шефа на ВМС заради потопените кораби в Черно море

След поредност от в Черно море, на 10 март главнокомандващият военноморските сили на Руската федерация адмирал Николай Анатолиевич Евменов евентуално е бил отхвърлен от служба и сменен от командващия Северния флот адмирал Александър Алексеевич Мойсеев. Това се показва в последния разследващ отчет на Министерството на защитата на Англия.

Отбелязва се, че уволнението на адмирал Евменов идва след на Черноморския флот от февруари 2022 година насам и след на 5 март - деветият огромен транспортен съд, изгубен вследствие на украински дейности, откогато Русия нахлу в Украйна.

Британското разузнаване показва, че въпреки и професионален подводничар, преди да бъде назначен за пълководец на Северния флот, адмирал Мойсеев е командвал Черноморския флот сред 2018 година и 2019 година

Вероятно първата задача на адмирал Мойсеев като главнокомандващ съветските Военноморски сили ще бъде да стабилизира обстановката със сигурността в Черно море и да приложи промени, предопределени да подобрят бойните качества на Черноморския флот в района, допълна английското МО.
 Лондон: Водите край Крим към този момент не са сигурни за съветския флот
Лондон: Водите край Крим към този момент не са сигурни за съветския флот

Последният потънал транспортен съд е на по-малко от две години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР