След поредица от патриотични военни сделки без конкурс и на

...
След поредица от патриотични военни сделки без конкурс и на
Коментари Харесай

Борисов е горд, че освен магистрали строи без конкурс и танкове

След поредност от " патриотични " военни покупко-продажби без конкурс и на мрачно министър-председателят Бойко Борисов отиде персонално да инспектира за каква тъкмо рационализация държавното управление е похарчило преди дни 80 млн. лева без конкурс.

В понеделник Борисов излъчваше онлайн във Facebook своя ревизия във военноремонтния цех " ТЕРЕМ-Хан Крум " в Търговище, където бе придружаван от министъра на защитата Красимир Каракачанов. Миналия четвъртък стана ясно, че Каракачанов е подписал. Той даде поръчката за рационализация на 44 танка Т-72 за над 78 млн. лева с Данък добавена стойност на ведомствения холдинг " ТЕРЕМ ".

Заводите от холдинга обаче не могат да извършат главните действия по модернизацията на танковете и ще би трябвало да доставят актуалните системи. Така на процедура забележителна част от средствата по плана ще бъдат пренасочени към друга компания. Досега не е съобщавано по какъв начин ще протече завършването на плана, кой ще бъде доставчикът на техниката и по какъв начин ще бъде определен.

С аргумента, че парите се влагат в българската промишленост, евентуално се заобикаля провеждането на конкурс, при който страната може да реализира по-ниски цени поради конкуренцията сред компаниите.

Правителството употребява сходна скица от няколко години насам в строителството на автомагистрали. Мегапоръчките се дават без конкурс на държавното сдружение " Автомагистрали ", което след това по свои правила ги раздава на определени подизпълнители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР