След пореден ден със слънчево време и летни температури днес

...
След пореден ден със слънчево време и летни температури днес
Коментари Харесай

Съществено захлаждане утре

След следващ ден със слънчево време и летни температури през днешния ден - 31° в Сандански и Благоевград, 27° в София, по Черноморието – от 22° до 23°, на следващия ден ни чакат превалявания и значително захлаждане. Ще вали основно в Западна и Централна България, а оптималните температури ще бъдат от 18° до 23°, в композиция със слаб до сдържан вятър от изток-североизток.



По Черноморието ще бъде съвсем без или най-малко без основни превалявания. Максимални температури - сред 19° и 23°. Температурата на морската вода - 21°- 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще вали основно в масивите от Западна и Централна България, само че съвсем на всички места ще бъде облачно. Вятърът по високите елементи ще бъде към момента от северозапад, сдържан, а оптималните температури по-най-високите върхове ще бъдат не повече от 4°.

Съществено и захлаждане и превалявания се чакат на следващия ден освен у нас, само че и съвсем на всички места на Балканиите, по-интензивни в централните региони на полуострова. Причината - циклонален ураган, на последната сателитна фотография виждате облачните му системи, който се реалокира на изток.

Добре изразен леден атмосферен фронт, това е свързаната с него облачна система, е причина
за продължаващото намаляване на температурите в страните от Западна и Централна Европа, където на доста места също ще вали. Слънчево ще бъде на Пиринеите и в по-голямата част от Апенините.

У нас, в околните дни ще се задържи по-често облачно, тук-там с превалявания, по-съществени с изключение на на следващия ден и в сряда. Вятърът ще остане с посока от изток-североизток и захлаждането ще продължи.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР