След понеделник настъпва едно по-нормално за февруари време, но ледени

...
След понеделник настъпва едно по-нормално за февруари време, но ледени
Коментари Харесай

Зимата на изненадите - какво ще е времето до края на февруари?

След понеделник настава едно по-нормално за февруари време, само че ледени дни е малко евентуално да има. Това сподели пред Novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

Времето ще е доста по-динамично. В Деня на влюбените кавалерите да носят чадър, тъй като изключително в Западна България има доста огромна възможност за превалявания. Дамите би трябвало да бъдат предпазени на този ден – кавалерството е преди всичко, съобщи доцент Рачев.

Засега се оправдава месечната прогноза за февруари – малко по-топъл от нормалното и с повече превалявания. До края на месеца ни чакат циклон след циклон с хубави промеждутъци от ден-два с по-ясно и слънчево време. Да не забравяме, че слънцето пораства над хоризонта и в края на месеца денят ще доближи 11 часа. Времето до края на месеца ще е динамично, влажно и с по-малко замърсяване на въздуха, тъй като вятърът ще отвява мръсния въздух. Февруари месец ще бъде по-хладен за Западна и Северна Европа, до момента в който на Балканите ще бъде много по-топло от нормалното, предвижда климатологът.

Очаквам месец март да стартира още веднъж с динамичност на атмосферната циркулация и бързо сменяща се посока на ветровете. Засега прогнозите са за относително топло и влажно време, добави той.

Дотук зимата е топла – температурната особеност е най-малко два градуса над нормата, което е много. Веднъж на десетина години се случват в последно време такива топли зими. Валежите са естествени за сезона, сподели още доцент Георги Рачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР