След понеделник живакът започва да се покачва до нетипично високи

...
След понеделник живакът започва да се покачва до нетипично високи
Коментари Харесай

Идва пълен обрат на времето! Градусите полудяват!

След понеделник живакът стартира да се повишава до нетипично високи стойности за декември

Утре ще се задържи най-вече облачно, тук-там в низините - с ниска облачност или мъгла, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Марица.

Главно в източните региони ще има слаби превалявания от дъжд, а тук-там в останалата част от страната ще преръмява. Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 4°С и 9°С, в София 6-7°С.

Над Черноморието ще бъде облачно, на доста места - със слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 8°С и 11°С. Температурата на морската вода е 12°С-13°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно със слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб вятър, най-вече от югозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин - от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 4°С, на 2000 метра - към нула градуса.

През идващите два дни преносът на въздушни маси над България ще е от югозапад и температурите ще бъдат по-високи от нормалните за първата половина на декември. Ще доминира облачно, в равнините - и мъгливо, време. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските региони. В западната част от Горнотракийската равнина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и тук-там ще има ръмежи. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 3°С и 8°С, а оптималните - сред 7°С и 12°С.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР