След полунощ над Западна България ще се появи разкъсана средна

...
След полунощ над Западна България ще се появи разкъсана средна
Коментари Харесай

Времето в сряда ще бъде слънчево и без валежи

След среднощ над Западна България ще се появи раздрана междинна и висока облачност, а в низините и към водните басейни ще стартира да се образува ниска облачност или мъгла, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб вятър, най-вече от изток. Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред 2° и 7°, в София към 6°.

В сряда ще доминира слънчево време с раздрана междинна и висока облачност, по-значителна над Югозападна България, само че ще остане без превалявания. Преди обяд в низините и към водните басейни ще има мъгла или ниска облачност, които по крайбрежието на морето ще се задържат и в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по долината на Струма до сдържан от юг-югоизток.

Максималните температури ще бъдат сред 14° и 19°, по Черноморието 9°-11°, в София към 15°.

По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове краткотрайно облачността ще се раздра, а мъглата разсее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са сред 9° и 11°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево, с по-значителна облачност над масивите от Западна България. Без превалявания. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.
 
В четвъртък облачността ще бъде забележителна, вероятността за превалявания е дребна. В низините в нощните часове ще се образува и ниска облачност или мъгла, които тук-там ще се задържат до обяд. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от юг-югоизток. Ще остане топло за интервала, с минимални температури над нулата и оптимални на обособени места до 20°.

В петък ще доминира облачно време. На места, основно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 метра - слаб сняг. Дневните температури ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР